Anasayfa » Aliseydi KARAKAŞ
YERLEŞİM ALANI VE ÇEVRESİNDEKİ ÖNEMLİ YAPILAR VE ARAZİLERİN ANLAMLARI
MALATYA: Malatya (Melit), Asurlular’ın ve Perslerin ’’Kral Yolu’’ Malatya’dan geçmekte idi. Orta Anadolu’ya ve Güney illerini bağlayan yol Malatyadan geçer. Melita Merkez anlamında da kullanılmıştır. Yeni Malatya (Aspuzu ) Malatya’nın Hac yolu üzerinde bulunması, Balkanlardan-İstanbul’a deniz yolu ile Samsun-Sivas-Malatya’ya gelirler , Malatya aynı zamanda posta yolu (Vapur yolu-Papur yolu) Diyarbakır Halep postası burdan geçer. Malatya’nın il olması Cumhuriyet’in ilanıyla kesinleşmiştir.(1923). Mesire Yerleri: Orduzu Pınarbaşı, Horata, Gündzbey, Pınarbaşı, Yeşilyurt Gündüzbey Kapuluk, Beylerderesi, Eski Malatya gibi yerlerdir. Malatya, adı Kültepe kaynaklarında ‘’Melita’’ Hitit kaynaklarında ‘’Maldia’’, Asur kaynaklarında ise Meliddu-Melide’’ olarak geçmekte ve Hitit dilinde anlamı ‘’Bal’’ anlamına gelir. 20 Nisan 1924 Anayasasının 89.md.gereğince il olmuştur. 13 Şubat 1931 günü saat 17.30’da ATATÜRK, Malatya Tren Garına gelmiş ve halk büyük sevgi ve saygı ile bağrına basmıştır. XI.yy başından itibaren Türkler Anadoluya gelmeye başladılar. Yeni bir yurt, yeni bir devlet kurmak amacıyla gelen Türkler, 1071’den öncede azda olsa1057 ve 1066 yılları arasında gelmişlerdir.
YAZIHAN : Adını ‘’Han’’dan (şimdiki otel, istirahat yeri) almaktadır. İpek yolu üzerindeki dinlenme yeri yani yazıdaki han, Yazıhan 1936 yılında demiryolu gelmeden önce bu bölgede ‘’ALAAŞIKLARIN’’ ağılları ve bir ‘’HAN’’ bulunmaktadır.Alaaşıkların Şimdiki Yazıhan’ 1km Güneyinde ve kuruçayda olmak üzere ağılları ve küçükbaş hayvan sürüleri bulunmaktadır.Seferberlikle birlikte bu durum son bulmuş zira dönemeyen gençlik yani aktif nüfus bitmiştir. 1933-1936 yılında demiryolunun, 1937’de ise karayolunun gelmesiyle gelişmeye başlamıştır. 1947’de nahiye (Bucak) olmuş, Mayıs 1990’da ilçe haline getirilmiştir. 2 belde, 29 köy, 64 mezrası bulunmaktadır. Fethiye ve Durucasu, mahallesidir.Köyleri; Akyazı, Alican, Ambarcık, Balaban, Bereketli, Boyaca, Boztepe, Böğürtlen, Buzluk, Çivril, Dedekargın, Eğribük, Epreme, Gövük, Hamidiye, İriağaç, Karaca, Kömüşhan, Mısırdere, Pirinçli, Sandıklı, Sinanlı, Sürür, Tahtalı, Tecirli.
FETHİYE: Güzel anlamında, fethedilen yer anlamında kullanılır. Padişah II.Abdülhamid’in fermanı ile Hasan-Badruk adı Fethiye olarak değiştirilmiştir.Hatta Fethiye adından bayan isimleri vardır. 1914’te uçağı düşen ilk Türk Hava Şehidi Yzb.Tayyareci Fethi Beyin anısına Fethiye adı Türkiye’de 6 yerleşim yerine bu isim verilmiştir. Tayyareci Fethi Bey 1913 yılında Şam’dan havalanarak bir süre sonra Taberiye yakınlarında düşer ve ilk Türk Hava Şehidi olur.
- 14 Kasım 1913 tarihinde Hava Kuvvetlerinde ilk kol uçuş görevi gerçekleştirilmiş, uçuşu gerçekleştiren Yüzbaşı Fesa (EVRENSEV) liderliğindeki uçuş ekibinde Üsteğmen Fethi Bey’ de görev almıştır.
- Mehmet Fethi Bey, 9 Ocak 1914 tarihinde Yüzbaşı rütbesine terfi etmiş ve aynı yıl Hava Kuvvetleri personeli arasından seçilerek oluşturulan ve iki uçuş ekibi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “İstanbul-Kahire” uçuşunun “1 nci Uçuş Ekibi” nde pilot olarak görevlendirilmiştir.
- Türk Havacılık Tarihi’nde “İstanbul-Kahire Hava Seyahati” veya “İstanbul-Kahire Uçuşu” olarak yer alan bu uçuş, 8 Şubat 1914 günü her iki uçuş ekibinin Yeşilköy/İSTANBUL’ dan havalanmalarıyla başlamıştır. “Muavenet-i Milliye” adını taşıyan Bleriot-11B tipindeki çift kişilik keşif uçağı ile uçuşa devam eden Pilot Yüzbaşı Mehmet Fethi Bey ve Râsıd Yüzbaşı Sadık Bey (1 nci Uçuş Ekibi) uçuşun beşinci etabında 11 Şubat 1914 günü 4000 metre irtifadan Toros Dağlarını aşarak Türk Hava Kuvvetlerinin ilk yüksek irtifa rekorunu elde etmişlerdir.
- Yüzbaşı Fethi Bey ve Yüzbaşı Sadık Bey, onuncu etap olan Şam-Kudüs hattına kadar uçuşu başarıyla devam ettirmişler, ancak uçuşun onuncu etabını gerçekleştirmek üzere 27 Şubat 1914 günü Şam’ dan havalandıktan kısa bir süre sonra Taberiye Gölü civarında Küfrühar Kayalıkları üzerinde uçak düşmüş, Yüzbaşı Fethi Bey ile Yüzbaşı Sadık Bey şehit olmuşlardır. Türk Hava Kuvvetlerinin ilk hava şehitleri olan Yüzbaşı Fethi Bey ve Yüzbaşı Sadık Bey’ in cenazeleri Şam’ a getirilmiş ve Emeviye Camisinde bulunan Selahaddin-i Eyyûbî Türbesinin yanına gömülmüşlerdir.
HASAN BADRUK: Gerçekte Hasan Badruk veya Badrık adında birisi yaşamıştır. Zaten o tarihlerde soyadı kanunu da yoktur. Bu ad gerçekte Hısn-i Patriç’den gelmektedir. Bunun yerine halk Hasan Badruk adı kolaylarına geldiği için tercih ederler.Çünkü Hısn-i Patriç patriğin kalesi anlamındadır. Yani bölge daha önceden bir ermeni yerleşim alanı idi ve Patrik, başlangıçta baharat, gelişen zamana paralel olarak ipek ve posta yolu ve kral yolu’da denir. Hakim tepe, yığma tepe olan şimdiki Bayram Tepesi’nin üzerinde otağı olan bir kişidir. Etrafında müritleri vardır. Yani bayram tepesi’nin tabyalarında yaşarlar.
Malatya; Osmanlı döneminde Maraş eyaletine bağlı bir sancak idi. Malatya sancağı 1847 yılında Maraş/Elbistan’dan ayrılarak HARPUT eyaletine bağlanmıştır. 1924 Anayasası ile Malatya il olunca Fethiye’de MALATYA’YA yani, merkeze bağlanmıştır. Bu tarihe kadar Fethiye, Malatya paralelinde idari yönden yer almıştır. 1990 yılında ilçe olan Yazıhan’a bağlanmış, 1999 yılında ise Belde statüsüne geçmiş, o tarihteki nüfusu 2950’dir.
1560 yılındaki FETHİYE (Hasan Badrık) köyü vergi nüfusu isim listesi mevcuttur.
(KK-142.S:131)
Fethiye Köyü; 30 Aralık 1998 yılında yapılan idari değişiklik ile Belediye statüsüne geçmiştir. Belde 18 Nisan 1999’da yapılan yerel seçimde ise ilk Belediye Başkanı’nı seçmiş, Aşağı ve Yukarı Tenci mezraları birleştirilerek mahalle statüsüne alınmıştır.
Beldenin ortasından Güney-Kuzey istikametinde Eski Malatya-Sivas yolu geçer ve beldeyi ikiye ayırır. Bunlardan doğudaki yerleşim yerinin adı Cumhuriyet, Batı bölgedeki ise Hürriyet mahallesidir. Üç muhtarlığı vardır. Şimdiki durumda ise Yazıhan ilçesine bağlı bir mahalledir. MALATYA merkeze 47 km olup tam kuzeyindedir.
Temelleri atılmış bir Fethiye ve Fethiyeli’nin kim oldukları ve nerden geldikleri kitabın(Broşürün) sonunda açıklanacaktır. Devlet Arşivlerindeki FETHİYE ile ilgili önemli kayıtlar
VAKIF VERGİSİ: Vergi memurlarının o tarihte yazdıkları rapor/dilekçe
EK: Vakıf-Kayıt şerhi ve yazılan dilekçe
PUSUCA: 18
VARAK: 131
İşbu Hasan Badrık karyesi namına tahvili hususuna irade-i seniyye-i cenab-ı Padişahı şerefsudur buyrulduğu fi 10 Haziran sene üçyüz yirmi tarihli varid olan tezkere-i şerife Arabistan ilmü haber defterine kayd olunduğu ve mahalline de tebligat icra kılındığı cihetle Hın-i iktizade müracaat oluna. Fi 14 Haziran sene 320.
Bu belge; Hasan Badrık (Fethiye)’nin kayıtlara girmesi, Arabistanda’ki deftere kayıt edilmesi için bildirilmiştir. Arabistan o dönemde sınırlarımız içindedir. Yeni tarihe çevirdiğimiz 1904’tür.
Kelimeler hakkında bilgi:
Kariyesi: Köy
Varak: Mevcut varolan
Şerefsudur: Şerefli irade
İktiza: Gerekli
İlmühaber: Yazılı haber, belge
Cenab/Şerife: Büyük
Varid: Bulunan
1560 yılında Kanuni devrinde yazılan ‘’MALATYA Tahrir Defteri’’nde vergi nüfusu tesbit edilirken sancağa bağlı önemli yerleşim yerleri: Orduzu-Ordu düzü (Bağbaşı) 700, Çırmıhtı (Yeşilyurt) 2100, Porga 400, Hasan Badrık (Fethiye) 700 olarak kaydedilmektedir. 1910 yılında Kafkasya ve Dağıstan bölgesinden gelen 90-150 hane arası göçmen grubunun zamanın padişahı tarafından Fethiye civarına yerleştirilmeleri için ferman çıkmıştır. Bu duruma zamanın Fethiye ihtiyar heyeti karşı çıkmış ve bu göçmen/muhacir grup şimdiki Hamidiye bölgesine konuşlandırılmışlardır.Yani devlet arşivlerindeki ikinci önemli kayıttır. 05 Şubat 1910 tarihinde yine Fethiye ihtiyar heyeti dahiliye nezaretine (İçişleri Bakanlığı) verdikleri dilekçede köylerinin 250 hane ve 1200 nüfuslu olduğunu önceleri Malatya’ya bağlı iken Keban’a bağlandığını yeniden Malatya’ya bağlanmak istediklerini bildirmişlerdir. Bu müraacat uygun bulunarak Fethiye köyü tekrar Malatya’ya bağlanmıştır.
EK: F-1907 Yılında Mamuret-ül Aziz salnamesinde Malatya sancağının Fethiye’de bir ilk mektebin( 3’e kadar) açıldığını 3 muallim (öğretmen), bir hademe( çalışan) kadrolu, 20 öğrencisinin bulunduğu söz konusu kayıtlarda mevcuttur.
Evliye Çelebi, Seyehatname kitabındaki bir bölümde Fethiye’den bahseder.
E.C-1654 yılında Sivastan doğuya doğru 7-8 saatlik bir (katır) yolculuğundan sonra boğazdan çıktık (Deve oğlu boğazı) Aspuzu (Malatya) gözüktü. Hemen önümüzde Hasan Badrık denilen derbent (yıkık dökük) bir köy 200 evli, bir camisi ve hanı hamamı var. Halkı Şah severdir (Hak demektir). Camiye gitmez, Yavuzun askerlerinden kaçarak dağlara çıktıkları için köy boştur.
Kanatimce burada önemli bir tespit var, Şah yanlısı derken, ŞAH-I MERDAN HZ.ALİ’yi kastediyor, Boğazdan çıktık dediği yer yöresel adıyla Devoğlu boğazıdır. Derbent yıkık virane anlamındadır.
Bu yolda muhkem durduk
Netsin boynunu vurduk
Sen Şaha gönül verdik
Düşman ne zafer etsin
Yunus Emre
13.yy’da Yunus Emre böyle diyor. Bu tarihte safevi devleti yok, yani İRAN şahıda yok. İlhanlılar mevcuttur.
Atalarımızın ipek yolunu kullanarak sefere çıkan zamanın ordusunun kervanlarını erketeler (gözcüler) vasıtası ile küçük tepe şimdiki bayram tepesi veya Kör akaya çıkar, gözleyip asimile olmamak zarar görmemek için, gözetleme yaparlarmış. Özellikle yavuzun askerlerinden korunmak için; YAMADAĞ ve GÖLDAĞLARI na çıkıp saklandıkları anlaşılmaktadır.Birzaman yine şimdiki KIRKLAR mevkii nde saklandıkları bilinir. Onun içinde bu vadiye Kırklar denmektedir.
6- 1900’lü yıllarda yine kayıtlarda ARGA(AKÇADAĞ) ‘nın önemli yerleşim yerlerinin Hekimhan, Hasançelebi ve Hasan Badrık( Fethiye) diye geçmektedir. Bu yıllarda kısa bir süre Fethiye’nin akçadağa bağlı gözüktüğü anlaşılmaktadır.
7- 1835 yılında Aspuzu (Malatya) bölgesi ve çevresinde salgın hastalık ve eşkıya hareketleri’nin olduğunu yazar. Gezgin J.Braunt kitabında bahsetmektedir.
| Bu haber 13846 defa okunmuştur.
2008 – Ahmet ASLAN: 400 EURO2008 – Diğer arkadaşlar: 600 EURO2008 – Toplam: 1000 EUROBitti2012 - Seyit ÇAĞLAR : 30 Euro 2012 - Aliman SEVİM : 40 Euro 2012 - Ali ASLAN : 10 Euro 2012 - Hasan AĞKAYA : 20 Euro 2012 - Ali ALTUNOK :20 Euro 2012 - Ali İhsan GÜLER : 50 Euro 2012 - Metin ÖKSÜZ : 30 Euro 2012 - Naki ÖKSÜZ : 20 Euro 2012 - Rıfat ÖKSÜZ : 50 Euro 2012 - Hüseyin ÖKSÜZ : 50 Euro 2012 -Murat İLHAN (Zeynal oğlu):50Euro 2012 - Fatma İLHAN (Hasan Kızı):10 Euro 2012 -Zeynep KORYÜREK:20 Euro 2012 - Elif GÜN :10 Euro 2012 - Piri İlhan (Minnet oğlu):30 Euro 2012 - Hüseyin YILMAZ (Güldalı oğlu):30 Euro 2012 - Turabi TEMİZ : 20 Euro 2012 - Hikmet GÜLER : 40 Euro 2012 - Hüseyin İLHAN (İbrahin oğlu):20 Euro 2012 - Hasan ÇEVİKER : 10 Euro 2012 - Zeynep GÖÇER : 20 Euro 2012 - Necmettin ÖKSÜZ : 20 Euro 2012 - Sultan AKKOYUN: 50 Euro 2012 - Ali Ekber PEKTAŞ : 20 Euro 2012 - Yusuf ALTUN : 20 Euro 2012 - Mehmet İNCE : 15 Euro 2012 - Mustafa(Vaylo) OLGUN:50 Euro 2012 - Ahmet OLGUN : 50 Euro 2012 - Hasan AKŞAHİN :10 Euro 2012 - Aliseydi UÇAR : 50 Euro 2012 - Veli ÇAĞLAR : 10 Euro 2012 - Fahri ÖKSÜZ : 20 Euro 2012 - Kasım YILMAZ : 50 Euro 2012 - Kadir ÇAĞLAR : 20 Euro 2012 - Hasan AKŞAHİN DEDE:10 Euro 2012 - Hacı ÖZSEVİM : 20 Euro 2012 - Duran AYDOĞAN:30 Euro 2012-Hüseyin Rahmi ÖZTÜRK:50 Euro 2012 - Ahmet ÖZTÜRK (Köln):30 Euro 2012 - Vahap ÇEVİKER :10 Euro 2012 - Kenan GÜVERCİN : 10 Euro 2012 - Sezai ALTUN : 10 uro 2012 - Bektaş AKŞAHİN : 20 Euro 2012 - Veli İLNCE : 10 Euro 2012 - Ziyade ŞENKAYA : 10Euro 2012 - Hasan KARAGÖZ :10 Euro 2012 - Hasan AKDOĞAN : 10 Euro 2012 - Hüseyin AKDOĞAN 10 Euro 2012 - Turan GÖÇER : 10 Euro 2012 - Cengiz SEVİM : 20 Euro 2012 - Bektaş Hacı AKŞAHİN:10 Euro 2012 - İsmail AĞKOÇ : 20 Euro 2012 - Aliekber AKKAYA : 20 Euro 2012 - Erdinç ASLAN : 10 Euro 2012 - Ali ARKADAŞ :10 Euro 2012 - Hasan (Fikriye) ÖZACAR:20 Euro 2012 - Ahmet KAYGUSUZ (Arguvan’lı):10 Euro 2012 - Avades ALTUN ( Der. Bşk.):50 Euro 2012 - Havaşin MARKET (Arguvan’lı):20 Euro 2012 - Hasan ÖKSÜZ : 10 Euro 2012 - Haydar ER (Müslüm oğlu):50 Euro 2012 - Tamam SOFU :10 Euro 2012 - Musa ÇİFTÇİLER: 10 Euro 2012 - REISE BIRO Firat, Ober-Ramstadt :20 Euro 2012 - Vahap ASLAN(Culfalı): 30 Euro 2012 - EURO SÜPER MARKET DARMSTADT:20 Euro 2012 - Hüseyin ER (Köln) : 50 Euro 2012 - Vedat ÇALIŞKANOĞLU: 5 Euro 2012 - Kamber ÇAKMAK : 5 Euro 2012 - Hüseyin AYDOĞDU (Şahin oğlu): 50 Euro 2012 - Meliha YÜCEL : 50 Euro 2012 - İsmail SEVİM (Haydar oğlu): 20 Euro 2012 - Necati-Zekine KILIÇ :20 Euro 2012 - Erdal ÇALIŞKANOĞLU: 20 Euro 2012 - Hüseyin ÇALIŞKANOĞLU (Süleyman oğlu) : 20 Euro 2012 - Yılmaz GÜLER: 20 Euro 2012 - Mehmet AKDOĞAN:20 Euro 2012 - Bektaş ile Hünkar ALTUN: 80 Euro 2012 - TOPLAM : 1915 EURO Bitti2015 - Eski bozulan makinenin sigortasından alınan:75 EURO2015 – Aliseydi KARGIN : 50 EURO2015 – Erdoğan BIÇAKCIOĞLU : 50 EURO2015 – Sefa ALTUN : 50 EURO2015 – Murat İLHAN (Sarhoş amcanın torunu):50 EURO2015 – Abbas PEKTAŞ (Yusuf oğlu): 50 EURO2015 – Yusuf ALTUN : 30 EURO2015 – Merdan ŞENOL : 50 EURO2015 – Hasan ALTUNOK (Hüseyin&Hatice oğlu) : 20 EURO2015 – Abbas KORYÜREK : 30 EURO2015 – Hasan KARAKOÇ (Donjuan'ın oğlu) : 20 EURO2015 – Piri SOFU : 10 EURO2015 – Haydar GÜN : 50 EURO2015 – Hacı ÖZSEVİM : 25 EURO2015 – Abbas ÖZSEVİM : 25 EURO2015 – Ali Ekber AKŞAHİN : 20 EURO2015 – Veli İNCE : 10 EURO2015 – Ali Agırdemir (Köln): 50 EURO2015 – Kasım YILMAZ : 50 EURO2015 – Hüseyin YILMAZ (Filip - Fattey bibini torunu):50 EURO2015 – Hüseyin ÇİFTÇİLER : 50 EURO2015 – Avades ALTUN : 50 EURO2015 – Ali İhsan UÇAR : 25 EURO2015 – Seyit ÇAĞLAR : 20 EURO2015 – Hüseyin AKKAYA ( Yeter Oğlu) : 20 EURO2015 – Piri İLHAN : 50 EURO2015 – Haydar ER : 50 EURO2015 – Hüseyin ÇAVUŞ(Igdırlı):10 EURO2015 – Naki ÖZSÜZ : 20 EURO2015 – Mesut İLHAN : 20 EURO2015 – Hüseyin ÖKSÜZ(Naki oğlu) : 20 EURO2015 – TOPLAM : 1075 EUROBitti 2012 - Sayfası…2015 Sayfası…
2008 – Ahmet ASLAN: 400 EURO
2008 – Diğer arkadaşlar: 600 EURO
2008 – Toplam: 1000 EURO
Bitti
2012 - Seyit ÇAĞLAR : 30 Euro
2012 - Aliman SEVİM : 40 Euro
2012 - Ali ASLAN : 10 Euro
2012 - Hasan AĞKAYA : 20 Euro
2012 - Ali ALTUNOK :20 Euro
2012 - Ali İhsan GÜLER : 50 Euro
2012 - Metin ÖKSÜZ : 30 Euro
2012 - Naki ÖKSÜZ : 20 Euro
2012 - Rıfat ÖKSÜZ : 50 Euro
2012 - Hüseyin ÖKSÜZ : 50 Euro
2012 -Murat İLHAN
(Zeynal oğlu):50Euro
2012 - Fatma İLHAN
(Hasan Kızı):10 Euro
2012 -Zeynep KORYÜREK:20 Euro
2012 - Elif GÜN :10 Euro
2012 - Piri İlhan
(Minnet oğlu):30 Euro
2012 - Hüseyin YILMAZ
(Güldalı oğlu):30 Euro
2012 - Turabi TEMİZ : 20 Euro
2012 - Hikmet GÜLER : 40 Euro
2012 - Hüseyin İLHAN
(İbrahin oğlu):20 Euro
2012 - Hasan ÇEVİKER : 10 Euro
2012 - Zeynep GÖÇER : 20 Euro
2012 - Necmettin ÖKSÜZ : 20 Euro
2012 - Sultan AKKOYUN: 50 Euro
2012 - Ali Ekber PEKTAŞ : 20 Euro
2012 - Yusuf ALTUN : 20 Euro
2012 - Mehmet İNCE : 15 Euro
2012 - Mustafa(Vaylo)
OLGUN:50 Euro
2012 - Ahmet OLGUN : 50 Euro
2012 - Hasan AKŞAHİN :10 Euro
2012 - Aliseydi UÇAR : 50 Euro
2012 - Veli ÇAĞLAR : 10 Euro
2012 - Fahri ÖKSÜZ : 20 Euro
2012 - Kasım YILMAZ : 50 Euro
2012 - Kadir ÇAĞLAR : 20 Euro
2012 - Hasan AKŞAHİN
DEDE:10 Euro
2012 - Hacı ÖZSEVİM : 20 Euro
2012 - Duran AYDOĞAN:30 Euro
2012-Hüseyin Rahmi
ÖZTÜRK:50 Euro
2012 - Ahmet ÖZTÜRK (Köln):30 Euro
2012 - Vahap ÇEVİKER :10 Euro
2012 - Kenan GÜVERCİN : 10 Euro
2012 - Sezai ALTUN : 10 uro
2012 - Bektaş AKŞAHİN : 20 Euro
2012 - Veli İLNCE : 10 Euro
2012 - Ziyade ŞENKAYA : 10Euro
2012 - Hasan KARAGÖZ :10 Euro
2012 - Hasan AKDOĞAN : 10 Euro
2012 - Hüseyin AKDOĞAN 10 Euro
2012 - Turan GÖÇER : 10 Euro
2012 - Cengiz SEVİM : 20 Euro
2012 - Bektaş Hacı AKŞAHİN:10 Euro
2012 - İsmail AĞKOÇ : 20 Euro
2012 - Aliekber AKKAYA : 20 Euro
2012 - Erdinç ASLAN : 10 Euro
2012 - Ali ARKADAŞ :10 Euro
2012 - Hasan (Fikriye)
ÖZACAR:20 Euro
2012 - Ahmet KAYGUSUZ
(Arguvan’lı):10 Euro
2012 - Avades ALTUN
( Der. Bşk.):50 Euro
2012 - Havaşin MARKET
(Arguvan’lı):20 Euro
2012 - Hasan ÖKSÜZ : 10 Euro
2012 - Haydar ER
(Müslüm oğlu):50 Euro
2012 - Tamam SOFU :10 Euro
2012 - Musa ÇİFTÇİLER: 10 Euro
2012 - REISE BIRO
Firat, Ober-Ramstadt :20 Euro
2012 - Vahap ASLAN(Culfalı): 30 Euro
2012 - EURO SÜPER MARKET
DARMSTADT:20 Euro
2012 - Hüseyin ER (Köln) : 50 Euro
2012 - Vedat ÇALIŞKANOĞLU: 5 Euro
2012 - Kamber ÇAKMAK : 5 Euro
2012 - Hüseyin AYDOĞDU
(Şahin oğlu): 50 Euro
2012 - Meliha YÜCEL : 50 Euro
2012 - İsmail SEVİM
(Haydar oğlu): 20 Euro
2012 - Necati-Zekine KILIÇ :20 Euro
2012 - Erdal ÇALIŞKANOĞLU: 20 Euro
2012 - Hüseyin ÇALIŞKANOĞLU
(Süleyman oğlu) : 20 Euro
2012 - Yılmaz GÜLER: 20 Euro
2012 - Mehmet AKDOĞAN:20 Euro
2012 - Bektaş ile Hünkar
ALTUN: 80 Euro
2012 - TOPLAM : 1915 EURO
2015 - Eski bozulan makinenin
sigortasından alınan:75 EURO
2015 – Aliseydi KARGIN : 50 EURO
2015 – Erdoğan BIÇAKCIOĞLU : 50 EURO
2015 – Sefa ALTUN : 50 EURO
2015 – Murat İLHAN
(Sarhoş amcanın torunu):50 EURO
2015 – Abbas PEKTAŞ
(Yusuf oğlu): 50 EURO
2015 – Yusuf ALTUN : 30 EURO
2015 – Merdan ŞENOL : 50 EURO
2015 – Hasan ALTUNOK
(Hüseyin&Hatice oğlu) : 20 EURO
2015 – Abbas KORYÜREK : 30 EURO
2015 – Hasan KARAKOÇ
(Donjuan'ın oğlu) : 20 EURO
2015 – Piri SOFU : 10 EURO
2015 – Haydar GÜN : 50 EURO
2015 – Hacı ÖZSEVİM : 25 EURO
2015 – Abbas ÖZSEVİM : 25 EURO
2015 – Ali Ekber AKŞAHİN : 20 EURO
2015 – Veli İNCE : 10 EURO
2015 – Ali Agırdemir (Köln): 50 EURO
2015 – Kasım YILMAZ : 50 EURO
2015 – Hüseyin YILMAZ
(Filip - Fattey bibini torunu):50 EURO
2015 – Hüseyin ÇİFTÇİLER : 50 EURO
2015 – Avades ALTUN : 50 EURO
2015 – Ali İhsan UÇAR : 25 EURO
2015 – Seyit ÇAĞLAR : 20 EURO
2015 – Hüseyin AKKAYA
( Yeter Oğlu) : 20 EURO
2015 – Piri İLHAN : 50 EURO
2015 – Haydar ER : 50 EURO
2015 – Hüseyin ÇAVUŞ
(Igdırlı):10 EURO
2015 – Naki ÖZSÜZ : 20 EURO
2015 – Mesut İLHAN : 20 EURO
2015 – Hüseyin ÖKSÜZ
(Naki oğlu) : 20 EURO
2015 – TOPLAM : 1075 EURO
2012 - Sayfası…
2015 Sayfası…
Başsağlığı: Satı YILDIZ'ı Kaybettik
Mer. Satı YILDIZ'ın Defin Süreci ve Yemeği - Malatya Fethiye
Mer. Satı YILDIZ'ın Defin Süreci ve Yemeği - M...
Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümü Kutlu Olsun - Malatya Fethiye
Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümü Kutlu Olsun - Mal...
Mer. Yeter İLHAN'ın Defin Süreci - Malatya Fethiye
Mer. Yeter İLHAN'ın Defin Süreci - Malatya Fet...
19. Geleneksel Kültür ve Sanat Malatya Fethiyeliler Gecesi - Almanya / Ober-Ramstadt
19. Geleneksel Kültür ve Sanat Malatya Fethiyelile...
Mer. Efendi İLHAN'ın Kırkı - Malatya Fetiye
Başsağlığı: Yeter İLHAN'ı Kaybettik - Almanya
Sitemizin güncellenmesi devam etmekte.
2011 yılından bu güne kadar olan veriler işlendi; Açılmayan videoların sebebi, o videoların bulunduğu hesabımızı Youtube’nin silmesinden dolayıdır.
2011 yılı öncesine ait olan verilerin işlenmesi zaman alacak. Fakat hemen hemen geçmişe ait olan resimlerin tamamının kopyası var. Yakında onların tamamına nasıl ulaşacağınız açıklanacaktır.
Aradığınız eski haberleri bulmak için: Sayfamızın üst ve alt kısmındaki menüde “Arşiv” linkini tıklayınız. “Anahtar Kelime” karşılığına aradığınız haber başlığından bir iki kelime yazın, “Haber Ara” yı tıklayın.
Aradığınız kelime başlıkları sıralanacaktır. Büyük harfle aradığınızı bulamazsanız, küçük harflerle yazın.
Başka bir yolla “Google” ye yazıp arayın. Google sitemizdeki haberi bulur. Bütün bunlara rağmen aradığınız bulamazsanız,
Sitemizin alt ve üst kısmındaki "İletişim" menüsünü tıklayıp, bana mesaj gönderiniz.
Yazar isimlerinin sıralanması otomatik olarak, en son yazan yazarın en üste gelmesi şeklinde oluşmaktadır
2005 & 2024www.aliseydi-sevim.comaliseydisevim@gmail.com
OTOBÜS SEFERLERİ
MALATYA FETHİYE
06,10
07:15 08:30
09:45 11:00
13:30 14:45
16: 00 17:00
18:30 19:45
Tüm videolar
Prof.Dr. Sinan CANAN
İzlenme:7986
Mutlu Olmak: Özgür B
İzlenme:8132
Prof. Dr. Acar BALTA
İzlenme:7434
DOĞA İÇİN ÇAL 4 - AL
İzlenme:17842
Şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır.
Bir lokma ekmek ( ve zevk) için şerefini çiğnetmeye;
bir anlık eğlence için servetini tüketmeye,
bir zamanlık mevki için el ayak öpmeye,
insanları ezip geçmeye,
günlük menfaatler için onurunu terk etmeye,
bir kısım insanlara kızıp
tüm insanlara düşman olmaya değmez bu hayat!
Can Yücel
Fethiye'nin Dünyaya Açılan Penceresi Ekstrafikir.com mydesign haber temasıdır.